טיפים לאריזת דירה שיעשו לכם את המעבר:
אספנו עבורכם טיפים שיהפכו את העבודה קלה ופשוטה בהרבה! אפשר להגיד שהסוד למעבר דירה קל ומוצלח טמון בעבודת האריזה. אריזה חכמה ומחושבת, תקל באופן משמעותי על תהליך האריזה, ותעזור לכם להגיע אל ההובלה כשעשיתם את המרב והמיטב לאבטח את החפצים שלכם. יתרון חשוב לאריזה נכונה גם יבוא לידי ביטוי כשיגיע הרגע לפרוק את התכולה בדירה החדשה. אספנו עבורכם כמה טיפים חשובים לאריזה חכמה של תכולת הדירה שלכם לקראת מעבר.
טיפים לאריזת דירה מתחילים מהבסיס ועובדים בחוכמה
טיפים לאריזת דירה יש לא מעט. המעבר הוא בגדר הזדמנות פז להיפטר מרהיטים וכל מיני חפצים שכבר לא משמשים אתכם או שאתם לא באמת זקוקים להם. על כן, עוד בטרם תתחילו לארוז, תעברו על כל הבית וסמנו לעצמכם בגדים, נעליים, חפצים, כלים, רהיטים ושאר פריטים שאינכם רוצים לקחת עמכם לדירה החדשה. את כל החפצים הללו תוכלו לתרום לעמותות או למחזר (אבל חבל, ודאי ישנם אנשים שישמחו לקבל את החפצים) המחזור. המיון שיעזור לכם להיפטר מכל מה שאינכם צריכים עוד, יחסוך לכם עבודה וגם יפחית את עלויות ההובלה באופן משמעותי.
בדיקת מחירון הובלות גדולות/הובלות דירה
2. הגדירו פרק זמן לאריזה – אריזה של דירה שלמה כדאי להתחיל כבר שלושה שבועות ואפילו חודש לפני יום ההובלה. לא כדאי שתדחו את כל העבודה לרגע האחרון, זה גם יהפוך את המשימה למייגעת ולא מאורגנת, או במילים אחרות – לכאב ראש גדול. מומלץ לארוז בהדרגה, אי אפשר לעשות אריזת בזק, התחילו בלדאוג לפריטים שאתם לא משתמשים בהם כרגע, ועברו בדרך על כל הפריטים שאתם רוצים להשאיר מאחור, ובימים האחרונים לפני ההובלה, סיימו עם הפריטים להם אתם זקוקים ביומיום שלכם.
3. ציוד אריזה – גשו לאחת מרשתות השיווק וקנו לעצמכם מבעוד מועד את הציוד הנדרש לאריזה: קרטונים וארגזים, ניירות אריזה, גלילי נייר דבק, פצפצים, ניילון לאריזת חפצים שבירים, סכין יפנית, מספריים, טושים וכל דבר נוסף שנראה לכם שיוכל לעזור.
4. מילוי וסגירה של הארגזים – מלאו כל קרטון בסוג אחד של חפצים, המשויכים לאותו אזור בבית. כמו למשל – ארגזי המטבח יהיו מלאים בצלחות, כוסות, כלי מטבח, סירים ומחבתות וכן הלאה. הניחו בתחתית הקרטון את החפצים הכבדים יותר, והמשיכו בהדרגה עד שבחלקו העליון של הארגז יונחו הפריטים הקלים. נסו למלא את הארגז בצורה מסודרת ככל האפשר, ואת הרווחים שיוותרו בין הפריטים, מלאו בנייר עיתון או בניירות אריזה שיתפקדו כבולמי זעזועים. כך תמזערו תזוזה של החפצים בארגז בזמן ההובלה, ותגנו עליהם. מלאו את הארגז כך שתתאפשר לכם סגירה נוחה, מבלי שתצטרכו לעקם את דפנותיו, ולדחוס את התכולה בו כדי לסגור ולאטום אותו.
לארוז ולפרוק בקלות: סמנו את הארגזים לפי תכולתם
המפתח לאריזה ולפריקה בקלות הוא לעבוד בצורה מסודרת – כדאי שתארזו כל חדר בנפרד, והקצו לכל חדר אץ הציוד הנדרש לאריזתו. כמו כן, הקצו קרטוני אריזה לכל חדר בנפרד. מומלץ מאוד לערוך רשימות ובהן מספר הארגזים של כל חדר וסוג התכולה שלהם. כך תעשו לכם מעקב מסודר על התכולה המיועדת להובלה, וגם תוכלו ליצור לעצכם סדר פריקה מבלי ללכת לאיבוד בין כל החפצים שצריך לסדר בדירה החדשה.
הדביקו מדבקות בצבעים שונים לכל אזור בבית, לרבות החדרים, ורשמו על המדבקות את שם החדר אליו הארגז שייך. כדאי גם למספר את הארגזים ולרשום על המדבקה אילו חפצים הם מכילים, ומהי דחיפות הפריקה שלהם לצורך שימוש. כמו כן, ציינו על הארגז אם יש בו פריטים רגישים או שבירים הסימון יקל על המובילים בעבודת הפריקה, כיוון שהם ידעו לאיזה אזור/חדר משויך כל ארגז בחדר וכמובן שגם יקל עליכם לאחר מכן, כשתצטרכו לפרוק את כל הארגזים.